Första advent


Snart jul


Första advent imorgon då. Jag har verkligen ingen julstämning, nån som har det? Ändå har jag redan bakat lussekatter & satt upp min julstjärna för några veckor sedan. Snön har också visat sig, men försvann snabbt därefter.
Imorgon är det julskyltning. Haha, jag ska vara tomte & dela ut julklappar till ungarna. :P Toppen Gallerians nya byggnad öppnar också imorgon. Ska dit och checka innan tomte. HAHA. Anar att det bara är skit men man måste ju ha varit där innan de går i konkurs.

Text


Don´t look back, just forget.

Varför?


Nu har jag försökt lägga in bilder på datan, men det fungerar inte. Jag kan inte fatta varför. Jag har gjort som jag brukar med det är ingen conaction. Samma som med Malins kamera, men den fungerar inte någon stanns. Så typiskt att det kommer just nu också när jag behöver plugga & sova. Jag är svintrött plus att vi har prov imorron. Såklart har jag ju inte börjat plugga ännu. Emma och jag har varit i stan och fikat. Mysigt!

Tisdag


Kolla in koppen ;) Olala


Idag skulle en tant handla ett ljus som kostade 16kr. Hon lade fram två femtioöringar och en enkrona. Sedan frågade hon sin väninna om hon hade sex kronor hon kunde låna. Väninnan lade fram två fentioöringar. Så sa tanten som skulle handla. Ja, där är 16kr. Jag bara öhhh... Innan jag hann säga något så sa hon själv nä där är ju inte 16kr. TUR! Hon trodde att enkronan var en femma, men det hade ju inte hjälpt :S Så fick hennes väninna betala istället. Skönt att jag inte själv fick påpeka det för jag tycker att sånt är lite jobbigt. Men alla kan ju räkna fel någon gång. Även jag som är geni :P


Mitt i natten...

Emma frågar: Hur gnager man på en vägg?
Jag: Vet inte, det går ju inte, eller? För det är ju platt hela tiden, fattar du?
Hon: Nej, vad menar du? Du snackar ju helt luddigt för fan?
Jag: Eller jo, om man har utåtstående tänder.
Emma: Men vad snackar du om nu då?

HAHAH, våra vanliga funderinger här i världen.

Gömda

Förra veckan skulle vi ha svenskprov, men det ville vi såklart inte. Så hela klassen megade in sig på två dass. HAHA. Skitnördigt, men kul faktiskt. Efter ett tag kom läraren och hämtade oss :( Så vi fick göra provet ändå :(

Vi ser det snöar


Hela dagen har det varit underbart väder i Trelleborg, sol och allt. Tog bussen hem och när jag kom till Skanör var det alldeles vitt och det snörde som bara den. Redan vinter? Jag behöver en vinterjacka ju.
Imorgon kommer Emmsi. Vi ska bara mysa & käka goooodis. Godis rekommenders av vår gympalärare, som vill att vi ska skriva hälsodagbok. HAHA. :) Jäkligt härligt att ha en lärare & mentor som förstår och är mänsklig.

Nova Lund


Igår åkte Malin och jag till Nova Lund eftersom Topshop och Sofis modeklubb bjöd på mingel. Det var kul, men inte om man tänker på innan man fick komma in. Det stod masser med tjejer och trängdes utanför dörren. VARMT! Hittade inget speciellt men jag blev sminkad och snackade med Sofi. Såklart blev det en bild också. Måste tillägga att Sofi var sig lik från bilder. Men hon var sjukt smal. Jag kände mig som en köttbulle bredvid henne.
Idag är jag dess värre trött. Vi kom hem vid elva & sedan stod det plugg på schemat. Hade matteprov idag liksom. Hoppas det gick bra :)

Saknar sommaren..





 Här kom två bilder från i sommras. De ända bilderna jag har från sommaren på min dator. De är dåligt att jag inte har fler.



 


Naglar


Jag har snart två veckor gammalt nagellack på mig. Det är slitet och fult. Men jag kommer aldrig till skott att måla nytt. Tiden är också ett stort problem. Det har faktiskt varit ganska mycket  skolan på sistone. MEN...
..Idag checkade Emms och jag lite på Toppen gallerian när hon hade slutat. Hittade inget speciellt mer än en stickad tröja, men den var asdyr. När vi var klara gick vi igenom hela gallerian igen för att komma ut på rätt ingång, då stoppade en tjej oss. Hon snackade engelska och ville visa något med naglarna. Hon tog bort vårt nagellack och sedan filade hon på naglarna med en fil, som hade många olika sidor. Naglarna blev nackiga och utan refflor. Men shiiit, endast idag kostade det 600kr för två. Kan ju köpa en sådan fil på hm för 40 kr eller nått. :P

Halloj!


Nu är snart helgen över. I fredags kom Emma. Vi kollade Idol, snackade skit och käka godis :) Mysigt värre. Hon sov hos mig också. Men dagen efter åkter hon redan vid två eftersom de skulle fira hennes pappa, som fyllde år. 
På lördagen hände heller inget speciellt mer än mys framför tv:n med Male. Vi checkade Sex and the city. 
Och idag kom Emma igen. Vi bakade lussekatter och drack chailatte. Mumsigt :) Nu känns det nästan som jul lussekatter, julstjärna i fönstret & chailatte, det smakar faktiskt lite juligt. :)

Femtio minuter försent

Vaknade femtio minuter försent morse. Första tanken som slog mig var att det inte var lönt att gå upp från sängen. Jag hade ändå bara hunnit vara i skolan i en halvtimme om jag hade tagit nästa buss. Korta dagar på fredagarna, skönt. Men jag har försovit mig mer eller mindre alla fredagarna. Vet inte om det beror på att jag är trött eller om det är för att man vet innerst inne att det är en onödig skoldag.


Tandläkare



Har precis kommit hem från tandläkaren och tagit en ful bild så att ni kan se hur glad jag är. Jag är skitglad för er som inte ser det :) Gillar faktiskt den tandläkaren jag har nu, hon är skitsnäll. Har inte ens varit nervös idag, men det kan också bero på att jag visste att det bara var vandlig kontroll, inget farligt. Jag hade ett litet hål som höll på att bli hål, typ. Hon tyckte att vi skulle borra direkt utan spruta och utan ny tid. Jag blev rädd. Men hon övertalade mig, "du har redan gjort allt som är mycket värre dragit ut tänder, haft tandställning osv". Jag gick med på det. Kände knappt något :) När hon nästan var klar så skulle hon ta på något klibbigt, så sa hon: "detta är ingen spruta som jag ska använda nu, melinda". Jag blev skitskraj och stängde munnen. Kollade på "sprutan" och kände igen "den". Sen var det klart :) Wiiihhooo! Tur att vi gjorde de direkt för annars hade jag varit orolig den dagen jag skulle dit, är verkligen skitskraj för sprutan. Men nu är jag iallafall glad.
 
Från början blev jag rädd för att gå till tandläkaren och deras sprutor för att när jag skulle laga mitt första hål så ville jag inte ha spruta. Tandläkaren sa att det var okej. Hon började borra och det gjorde lite ont. När hon skulle börja borra igen så gjorde hon inte de utan hon tog sprutan utan bedövningssalva och utan att säga något. Jag fattade ju ingenting och skrek som en stucken gris. Då kom det in andra tandläkare och frågade vad som hände och så sa de att vi skrämde de andra patienterna. De stängde sedan dörren och gick. Men efter att ha bytat tandläkare känner jag mig trygg. Jag har ju haft tandställning(ar), dragit ut FYRA tänder och nu lagat ett hål.   

Bortgjord



Jag har bara flabbat hela dagen. Jag har förresten varit i stan idag. Först så skulle jag kolla mig i speglen och sedan på Malin, som befann sig i en provhytt. Såklart gick jag in i fel. HAHA, tjejen blev helt chockad & jag med. Kändes som jag stod där aslänge innan jag fattade. Skitkul iallafall.
Sedan gick vi till Malmborgs, som inte heter så längre, där skulle jag ta en lök i en påse. Snopen blev jag när löken plötsligt hamnade på golvet. HAHA, jag fattade ingenting. Men svaret var att det var hål i påsen. Tog en ny, den var likadan, som tur var hann jag inte lägga i min lök där. Kunde bara inte hålla mig för flabb, de som jobbade där glodde & plockade upp löken efter mig. Hahahah.
Jag hade precis lite ångest för att jag inte hittade nått i stan. MEN, sen kom jag på att jag köpte en jättefin stjärna igår. Så nu har jag plockat upp den. Kanske lite tidigt för julstjärnor men jag tycker att det blir såå mysigt. Måste påpeka att stjärnan är mycket finare i verkligheten.

Sushi



Idag har jag haft lite ont i huve. Men det finns en jättebra anledning till det. Jag har inte haft linserna på mig. Inte bra. Jag får inte slarva så. Nu är det skärpning som gäller.
När äntligen praktiken var slut stannde Male och jag på Hai för att köpa sushi. Hem och käka. Vissa bitar var helt okej, men det har en annorlunda smak. Rå fisk, hmmm, laxen var ju god, & räkan också förresten.
Sen träffade jag Emmsi en stund. Känns inte som man ses så ofta eftersom vi praktiserar två dagar i veckan. Skönt att slippa skolan, men tråkigt att inte träffa allt folk.

Mångfald

Igår var Bahang Miri på "folketspark" i trelleborg. Vi lyssnade på honom i ca. en timme. Väldigt intressant faktiskt. Han babblade inte bara utan också skojade och rappade.
Efter vi hade lyssnat på Bahang gick Emma, Michelle och jag till valen. Michelle köpte foundation sedan gick vi till Mc Donkan. Trevligt!
Senare drog Emma och jag vidare till riktiga stan, Malmö. Kollade i affärer, käkade på Grafitti och drack latte på waneys coffe. Mumsigt! Vi satte oss ute för att kolla på folk. Men vi blev inte ensamna precis. Det kom fram någon och snackade engelska. Han ville att vi skulle vara med i hans gäng som spelade musik. De hade instrument och allt eller om vi ville sjunga eller dansa. Haha, no way!

Hello!


Igår passade jag barn. Gick riktigt bra. Vi byggde med klossar, gjorde böcker mm. Dessvärre är jag trött idag.
Imorgon slipper jag praktiken för att vi ska börja på våran mångfaldsvecka. Vi ska samlas i parken :| Jag säger bara lååångt & kaaallllt. Sedan blir det film, Änglagård. Jag trodde faktiskt inte man fick se sånna bra filmer i skolan. :)

Problem


Jag kan varken skicka sms eller ringa. Det har varit så hela veckan. Ibland går sms inte fram till mig heller. Jag blir tokig. Vad är det för fel? Någon mer som har samma problem? Något fel på tres mobilnät eller master eller vad det heter? HJÄLP MIG!

Helg

Igår på busshållsplatsen kom det fram en fyllekärring till mig och började snacka. Försökte titta bort men hon snackade ändå. Och när väl bussen kom sen en halvtimme senare så satte hon sig bredvid mig på bussen. Aahh, alla glodde ju och hon bara snacka hela tiden. Tillslut skulle jag hoppa av och hon satt kvar :) Vilken befrielse. 


Torsdag



Jaha, då sitter man här igen. Trött som satan. Jag har försovit mig i måndes, tisdes och idag. Så hemskt den är att vakna i en sån chock. Man blir liksom stressad hela dagen. Usch!
Idag hade Emmsi & jag en rolig stund hos kopiatorn. Haha. Vi vet ju som sagt inte hur man gör och ingen hjälper. Shiiit vad jag flabbade! Flabbade också i matsalen för att Emmsi spillde ut ett helt glas med mjölk, som hon precis hade hämtat. HAHA! Dess värre glodde allt folk.

Päls



Detta hade jag på mig idag. Antingen var det fult eller så var det inte min stil för alla glodde. Till och med när jag gick på bussen stirrade alla. Precis alla. Jag ville bara gå av igen. Men jag skulle nog säga att det är typiskt här nere. Men idag var det extremt. Även när jag satt mig glodde jättemånga.

Bussar och hållplatser

Nu får det fan vara nog! Jag blir så jälva lack på bussarna. Nu bygger dem om alla busshållsplatser på hela rundan med 182:an och lite mer. Kan dem inte börja på ett ställe? Ska alla hållplatser lida för att de kommer om två månader? Lönt. För mig är det iallafall mest problem i höllviken c. Dem släpper av mig på en sandhög, som man sjunker i. Usch bland allt blask. Det slutar inte där. Sen ska man gå aslångt till nästa buss. Och där får man vänta utan tak över huvudet. Varför kunde dem inte fixa de i sommras? Varför nu när det är vinter, regn, snö osv?

När vi väl fick sluta en timme tidigare så kom ju inte bussen. Vi hoppar på första hållplatsen lixom "centralen". Bussen stod som vanligt halft uppkörd på hållplatsen. Ingen busschaffis? Nix. Vi väntade och väntade, ingen kom. När vi hadfe väntat 20min, 20MIN gick Emma och frågade busschaffisarna som rökte. De sa att bussen var försenad. Haha, skulle inte tro de, det va nog chaffisen inte bussen. Vi fortsatte och vänta och tillslut kom den chaffisen som ståt och rökat aslänge. Och äntligen körde bussen. SKANDAL! Inte bara det utan han släppte av mig vid apoteket :| inte ens i närheten av centrum för fan. Nu får dem skärpa sig!

Stan


I söndags var jag i stan men Male. Köpte min älskade pälsjacka & ett par svarta jeans.  

Sjöbo



Då har man varit i Sjöbo också. Det var riktigt kul. På torsdagen träffade jag Emmsi i stan. Vi kollade runt, träffade vår gammla svensklärare. Kolla in hennes unge och berättade att den nya svenskläraren är dålig. Hon tyckte att vi skulle ifrågasätta henne för våra betyg och att vi skulle klaga om hon inte blev bättre. När vi blev klara i stan hade jag as ont i händerna och armarna efter den tunga packningen. Kom hem till Emmsi käkade, prommenerade (utan att se något) & kollade film.
På fredagen såsade vi i sängen hela dagen tills vi kom på att vi skulle på halloweenfest. Vi var i sista minuten och visste inte vad vi skulle klä ut oss till. Det blev "affärskvinnor", haha. Har tyvärr inte någon bild eftersom vi fick bråttom för att taxin väntade. Det blev en trevlig kväll, vi var inte hemma förrens halv fem.
Lördagen åkte jag hem. Tog typ två och en halv timme. SHIT. Åkte från henne till Lund och därifrån till Malmö och tillslut hem.

RSS 2.0